Praise to Hillsong Church

 
Ledsen om du inte kunde höra vad jag sa. Jag berättade bland annat att Colour Conference drog till sig över 17 000 kvinnor, att över 50 pers blev frälsta under kvällens gudstjänst och att Hillsong Uniteds nya skiva Zion har nått första plats på både den amerikanska och den australienska sekulära toplistan. Ohyes, this is Hillsong chuch, and I'm a part of it!
 
Love
Louise

Kommentarer
Postat av: Malin

Fina ni äääär!

2013-03-17 @ 20:42:27
Postat av: Anna

Hej goa Louise! Hoppas du har det underbart!!! Det finns klart både för- och nackdelar med stor organisation som drivs genom mångmiljonbelopp. Såg detta klippet på nätet http://youtu.be/4TUT98mOwKs om Hillsongs intäkter som de inte betalar skatt för och om ledarparet som lever lyxliv. Hur märker du av detta?
Njut av lovsång och pröva allt! Tusen kramar

Svar: Hej Anna!Tack för din kommentar! Som alla organisationer det går ovanligt bra för är Hillsong i ständig kritik i media. Jag har nu varit här i tre månader och i och med att jag spenderar så mycket tid i kyrkan och redan har börjat hjälpa till "behind the scenes" så tycker jag mig kunna säga en del om Hillsong. För mig är det här den hälsosammaste kyrkan jag någonsin varit en del av. Videon från youtube är i mina ögon helt sne och producerad av mäniskor som inte upplevt Hillsong från insidan och sett hur Pastor Brian och Bobbie verkligen lever. Alla jag träffat här som har en närmare relation med dem har vittnat om vilka fantastiska ledare de är och hur deras liv tydligt visar på Gud. Intrycket jag själv har fått av dem är att de är väldigt down to earth, äkta och allt annat än giriga. Jag har hört att de har väldigt låg lön och att de istället får alla pengar från församlingarna de hälsar på som av tacksamhet välsignar dem med pengar.
De är sant att Hillsong har stor fokus på att givande. Inte bar pengar utan också genom att hjälpa till eller helt enkelt göra det man kan med det man har. Och det handlar inte bara om att ge till Hillsong utan till varandra och där det behövs. Detta är faktiskt något jag lärt mig jättemycket av sen jag kom hit eftersom jag inte är van vid en så stor glädje och villighet till att hjälpa till i kyrkan.
Några konkreta exempel: Under Colour Conference fick vi alla vars en spargris på vår stol. Sedan bads vi ta mynten vi hade i plånboken och lägga i sprgrisen till höger om oss. Därefter berättade Bobbie att vi skulle ta dem hem och spara ihop pengar till att ge någon som behöverdet. Vårt eget projekt, inget annat. Och nästa helg på påsken har de ett projekt där vi skänker kassar vi fyllt med mat och det ska sedan ges till invandrare som inte har nog med pengar.
Citat från videon:
"It's all about the show" - så fel det kan bli. Hillsong har en gudstjänst som är anpassad för att dra till sig människor utifrån som ännu inte känner Jesus. Allt för att locka folk till att komma och höra på "the message about Jesus Christ" - DET är fokus.
"If you don't give, God doesn't like you." Skitsnack. Aldrig någonsin har någon sagt det här. Faktum är att jag till och med har blivit uppmanad att spara mina pengar om jag inte har några, är det att visa på Jesus om man drunknar i skulder? Nej.
Om jag förstod det rätt så gör Hillsong inget olagligt eftersom det är kollekt vi snackar om och kollekt behöver inte skattas. Om det är ett problem så får väl staten ändra på lagarna kring skatt.
Jag är glad att jag känner min församling så väl att jag faktiskt utan tvekan kan kommentera sånna här videoklipp. Hoppas att du fick ut något av mitt svar!
Kram
Louise
Louise Gunnarsson

2013-03-22 @ 22:41:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0