Thank you Lord for breakthrough!

Det blir ingen "veckans insikt" denna veckan, baklagar. Istället måste jag bara få berätta lite snabbt om vad som hänt idag. 
 
Som ni kanske vet har jag börjat jobba på en thai-restaurang. Jag har försökt vara enbart tacksam över detta men har inte kunnat låta bli att klaga över saker som dålig lön, en kinkig chef och kollegor som alla talar thai. Men så denna veckan fick jag reda på ett annat jobberbjudande som skulle ge mig ganska mycket bättre lön. Imorse när jag var ute och gick innan jobbet så bad jag för:
 
* Klarhet när det gäller jobbet/ jobben
* Bättre relation med chefen och de andra som jobbar där.
* En cykel så jag skulle kunna jobba på subway/ ha möjlighet att cykla hem på kvällen från thai-restaurangen. 
 
Nu, 12 timmar senare:
 
* Min chef Freddie frågade om jag ville ha en av hans cyklar han inte använder.
* Jag är mycket bättre kompis med mina co-workers
* Freddie berättar att han är "kristen" och vill följa med mig till kyrkan nästa söndag.
* Freddie och hans fru Pitom skjutsar mig hem på kvällen och i har en normal och trevlig konversation där Freddie bland annat säger att han sett hur hårt jag jobbar, hur jag faktiskt cill restaurangens bästa och hur väl jag tar hand om kunderna.
 
Idag var det roligt att jobba. Om det är roligt att jobba spelar det ingen roll om jag inte får så mycket betalt. Plus att jag kommer överleva i vilket fall. Plus att jag får thai-mat varje gång jag jobbar där. ;) 
 
Måste sova nu. Ska till kyrkan om 7 timmar. Puss!
Louise

Insikt II: Atmosfären påverkar en gudstjänst

Efter att ha studerat Hillsongs gudstjänster i några veckor insåg jag vilken stor betydelse detaljer jag inte tänkt på tidigare verkligen påverkar min upplevelse av gudstjänsten. På Hillsong har vi team för uppgiter som att;
* Välkomna och organisera bilarna på parkeringen.
* Hälsa välkommen vid dörren.
* Gratis kaffe för nya.
* Uppmärksamma ensamma människor och se till att de känner sig välkomna
* Hosta och se till att församlingen sitter på de främre raderna utan stora mellanrum med varandra. 
* Leda med exempel i lovsång och under predikan genom att se till att vara engagerad och uppmuntrande. 
* Spela live-musik i foajen. 
 
Så mycket tanke har lagts bakom så många detaljer. Har du någonsin funderat på skillnaden i atmosfären under lovsång när alla står upp tätt ihop istället för att sitta, utspridda över alla stolarna? Så enkelt att förändra redan nästa söndag, eller hur? 
 
Det var ett ort inlägg från mig denna vackra fredag den 13e. 9 månader sedan jag lämnade Sverige. 
Louise

Insikt I: Jesus är Herre

En av de första insikterna jag fick när jag kom hit var insikten om hur lite plats jag gett Gud i mitt liv. Jag hade alltid varit mer eller mindre säker på att Gud fanns och att Jesus dog för mig men aldrig riktigt låtit honom vara Herre över mitt liv. Många gånger lyssnade jag på honom och försökte klura ut hans vilja i en särskild situation men sen bestämde jag mig ändå för att välja min egen väg. Jag var medveten om att min relation med Gud inte var allt den kunde vara och kände på mig att det jag behövde göra var att gå "all in".
 
När jag kom hit bestämde jag mig för att gå "all in". Jag sa till Gud att från och med nu är du Herre över allting i mitt liv. Jag ger dig hela mig, du kan säkert göra så mycket mer av mig än jag någonsin kommer lyckas med. Livet sedan dess har varit så otroligt utmanande, lärorikt och spännande. I början trodde jag att Gud skulle fullborda mig och göra mig perfekt på en vecka och att jag sedan skulle kunna gå resten av året här som en perfekt människa. Men så blev det såklart inte. Första veckan, eller första månaden, bestod istället av att inse hur mycket som kunde förändras till det bättre. Jag antar att det är där det måste börja, en insikt om vad som faktiskt är fel. 
 
Nu ett halvår senare kan jag tydligt se skillnaden mellan resultatet av att gå min egen väg och resultatet av att låta Gud ta lednigen. Skillnaden är som natt och dag och det i sig själv är ett starkt gudsbevis för mig. Att ge mitt liv till Jesus är inte en stor självuppoffring jag kommer betala för resten av mitt liv, det är faktiskt den bästa tjänsten jag kan göra mig själv. 
 
"Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också."
Matteus 6:33
 
Att va kristen är inte att TRO på Jesus, det är att ha honom som Herre i sitt liv. 
 

Share this!


Stop the Traffik


A challenge accepted and a friend in need

Pratade nyss på skype med min kloka pappa. Pappa är nästan alltid avsiktlig med sina samtal med mig, han försöker prata med mig en gång i veckan och han ställer alltid frågan; "Vad har du för någon ny insikt sedan vi pratade senast?". Oftast tycker jag det är en obekväm fråga men jag uppskattar att han ställer den för det utmanar mig till att faktiskt fundera över vad jag lärt mig och formulera det i ord. Idag utmanade pappa mig till att skriva om mina största insikter på bloggen så att andra kan få ta del av dem. Challenge accepted. Så jag ska försöka dela med mig av en insikt i veckan framöver.

 

Annars då? Jo, jag har fått ett jobb! Som servitris på en thai-restaurang, riktigt najs! Alla pratar thai utom jag och ägaren, men jag klarar mig. Glad att jag äntligen har en inkomst och att jag får möjlighet att jobba på en thai-restaurang. Älskar ju thai-mat.

 

Någonting rätt fantastiskt hände precis. Jag var ute och sprang när jag kom att tänka på min kompis. Kände tydligt hur Gud uppmanade mig till att springa hem till henne och be för henne. Normalt brukar jag inte våga göra såna halvgalna saker. Men jag kunde inte sluta tänka på det så jag bestämde mig för att göra det. När jag kommer in och knackar på hennes dörr möts jag av ett rödgråtet ansikte och ser att hon har tydliga, djupa rivmärken på ena armen. Jag får krama henne i några minuter. Sen går vi ut en runda, snackar, tittar på stjärnorna och jag får be för henne. Men vilken timing! Helt galet hur Gud kan använda mig när jag låter honom! 

 

Saknar er! 

Louise


RSS 2.0