Fysikprovet är över

Dagens citat:

"Fysik är roten till allt ont."
//Malin Månsson, världens vackraste kvinna.


Bild


Ni skådar här mitt verk från dagens bildlektion. Första gången jag använder photoshop, skitkul! :D

Faktiskt inte kul alls

Har ni tänkt på att det är väldigt tråkigt att äta mat när man är mätt? Extra surt är det när man knappt ätit nåt på hela dagen och dessutom tränat och man kommer hem och tänker: "Nu ska jag minsann äta en massa god mat!", men så blir man mätt efter en liten macka!? :(
Grönslick och tarmtångJag känner verkligen att jag börjar komma in i en period av den här terminen då man måste ha något att se fram emot för att hålla sig någorlunda glad under dagarna. Idag bestämde jag, Malin, Emma och Amanda att vi ska hitta på nåt riktigt kul en helg tillsammans. Typ skolka en fredag eller måndag och åka iväg nånstans över helgen. För vi behöver det. Ingen av oss har någonsin skolkat, vi har bra betyg och är hyfsat amitiösa (dock börjar vår skolentusiasm att dala lite), vad vi behöver är något galet och kul som kan pigga upp oss.


Denna veckan SKA bli en bra vecka

"Godmorgon, då var det måndag igen." sa precis en av de trevliga vaktmästarna på skolan till mig. Denna veckan kommer bli intensiv men jag har bestämt mig för att den ska bli bra. Mycket bra.

I helgen var jag på lärljungaskola i Höllviksstrand och det var lite bättre än jag förväntade mig. Jag var yngst men det var inte jobbigt, det var snarare väldigt intressant att lära känna lite äldre människor. Vi var tolv lärljungar, ingen den andra lik. Det kändes verkligen som om alla sorters människor fanns representerade i vår lilla grupp. Det var roligt att höra hur mycket vissa av dem varit med om. Typ: "Jag har jobbat som skådespelare i Stockholm, sen flyttade jag till London och var där i fem år, sen flyttade jag tillbaka till Lund och...". Jag hade liksom inte så mycket att berätta. Det fick mig att fundera över hur mycket jag faktiskt har kvar av mitt liv och att det finns en massa roliga saker kvar att hitta på.

Ha en underbar dag!


(Just nu längtar jag hit)


Jag är mätt

Min farmor är lite irriterande ibland...

Farmor skjutsar hem mig.
Farmor: Mamma och pappa är inte hemma, tycker du det är jobbigt att vara hemma själv?
Jag: Nej. -.-
Farmor: Jag kan följa med dig in och göra dig sällskap.
Jag: Det behöver du inte...
Farmor: kommer det nån gång folk och knackar på när du är själv hemma?
Jag: Nej farmor.
Farmor: Du får aldrig öppna för dem.
Jag: Jag vet farmor.

När vi kommer fram:
Farmor: Jag följer med dig in och tänder lamporna.

Tänder lamporna?! Pyttsan!


Varför finns det ingen ångra-knapp i livet?

Det hade vatt rätt bra att ha faktiskt. Att kunna gå bak och redigera efteråt. Många gånger önskar jag att jag kunde det. Inte bara när det gäller stora förödande misstag utan bara smågrejer... Men det är väl meningen att man ska lära sig av sina misstag...

Om ett tag ska jag ta tåget till Malmö och gå på en lärljungaskola där tills imorgon. Jag vet knapprt vad det är och jag känner ingen som ska dit, finemang! Jag känner mig inte sådär otroligt peppad.

Jag kommer ihåg när jag var sådär väldigt positiv hela tiden, vad har det tagit vägen?Piiiiiiiiiiiipiiiiiiiiipipipipipiipiiiiiiiiiiiiiiiipiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Vickan har gjort det, igen

Ja, hon har sagt något roligt igen.

När Victoria kom hem från dagis här om dan så berättade hon för oss att pojkarna sagt till henne att hon var ful. Vi förklarade för henne att det var hon inte alls och hon sa: "Men de sa det...". Lite senare på dagen gick hon fram till pappa och sa: "Imorgon ska jag berätta för pojkarna att jag inte är ful och så ska jag se arg ut."


Nu har jag sjunkit rätt lågt

Det är inte riktigt okej att skriva en text på svenska, översätta hela skiten med google translate och sen be en tysk kompis att fixa resten av min läxa. (a) Men jag ska faktiskt hålla tal i 2 minuter på tyska imorgon och jag har panik! :O

Nu fick jag reda på att jag var den tredje från min klass som hade frågat Marc (tysken) om tyskatalet. Dessutom har Ann-Kathrin (som bodde hos mig) som jag skicka ett mejl till innan idag också svarat och rättat hela texten. De är för snälla.

Bilden är från förra veckan då vi spelade Laserdome med tyskarna.


Sverigedemokraterna

Jag tycker det är hemskt att de är med i riksdagen. Det de står för är verkligen inte okej. Men samtidigt, har vi rätt att trakassera alla i sverigedemokraterna bara för det? Partierna i riksdagen fryser ut dem totalt, tidningarna skriver om dem som om de vore ondskan själv o.s.v. Och det här som det stod om på blogg.se idag, vad är det för nåt liksom? Visst är det okej att inte gilla deras åsikter 8mer än okej) men att hoppa på männiksorna som står bakom dem, det är minst lika lågt som att vara mot utlänningar. Vi är alla människor.

Eller vad tycker ni?


Tyskatal

Detta suger. Någon av mina fans som vill skriva ett tyskatal om en nyhet till mig? (a)

...vilka fans? Någon av dina 10 dagliga besökare? -.-


Månadslöfte

Mamma: Emelie, ska inte vi också försöka hålla uppe med kakor så som Malin och Louise gör?
Emelie: Jo...
Mamma: I en månad.
Emelie: Okej, men om en av oss inte klarar det så måste vi ge den andra en 50-lapp.
Mamma: Visst. Vad får vi lov att äta? Louise vad kör du för regler?
Louise: Inget godis, inga kakor, ingen glass och inga chips.
Mamma: Men då kör vi också på det, vad säger du Eme?
Emelie: ...kan vi sänka det till en 5:a?Btw så går det bra för mig med mitt löfte, dock så har jag slösat en del pengar. (a)

LEEEEEDIIIG

Så otroligt skönt. Jag sov 11 timmar inatt.


Now when they're gone

Halv 8 i morse hoppade tyskarna på bussen tillbaka till kamen. Jipppie! men också Buhuuu! Det var faktiskt ganska sorgligt. Söta Ann-kathrin krama om mig som om hon faktiskt kommer sakna mig och de var så söta allihop. Det är lite sorgligt att vi inte antagligen inte kommer träffas igen, i våras hade man ju i alla fall denna veckan att se fram emot.

Men samtidigt så är det så sjukt gött att denna veckan är över! Det har varit full rulle 24/7 och no time for rest. Tankarna i mitt huvud är ett enda virvarr av tyska, svenska och engelska och det ska bli helt underbart att komma hem och göra ingenting.

Bis Bald!


Ännu ett "Vickan-citat"

Pappa: Victoria, har du tagit av godiset som vi skulle spara till på lördag?
Victoria: Neej! (ser oskyldig ut)
Pappa: Är det säkert? Jag vill inte att du ljuger för mig.
Victoria: Det var John som tog det.

För er information så har inte John varit här på jättelänge och han är diabetiker.


Konversation mellan min syster och mormor.

Victoria: Jag ska döda dig mormor.
Mormor: Men jag som hade tänkt att köpa en jättefin present till din födelsedag.
Victoria: Då väntar jag tills min födelsedag.


Ich habe keine zeit

Skolveckorna har gått jättefort denna terminen ...tills denna veckan. Dagarna har varit låååååånga. Även om jag har haft ganska kul en hel del av tiden så gör jag det ändå för Ann-Kathrins skull och det är jobbigt. Jag har tyckt synd om mig själv hela veckan, jag har inte haft tid att göra något för min egen skull. Jag känner att jag brytit ner mig själv utan att bygga upp igen. Jag tror att jag brukar få mycket av min kraft av att träna och av att va med Gud och på kristna aktiviteter. Men det har jag inte hunnit med, jag har offrat alla mina egna aktiviteter för att åka till Helsingborg och spela Laserdome sent på en måndagkväll, åka till Väla efter att ha slutat skolan klockan 5 och dessutom inte kunna shoppa, o.s.v.

Men jag ska inte klaga. Denna dagen har varit hyfsat bra, jag har varit glad idag. Tyskarna är faktiskt riktigt trevliga och vi har lärt känna varandra ganska bra. Dock har vi en massa läxor vi inte hunnit göra så nu sitter jag, Josse och Emma hemma hos Emma och pluggar medans tyskarna sitter i rummet bredvid och umgås.

Todelooo!


Ett misslyckande?

Vi stod i regnet och väntade i Ängelholm. Tog en juice på espresso-house. Gick hem till min farmor i brist på bättre förslag. Men när vi kom fram kom jag på att jag glömt nyckeln. Vi ringde farmor. Och väntade. Väntade. Sen ringde farmor och sa att hon gått fel. I sin egen stad. Så vi väntade lite till. Sen kom jag på den brillianta idén att vi skulle leka hela havet stormar där ute i regnet medans vi väntade. Vi använde min mobil till att spela upp musik. Sen kom farmor. Hon pratade svenska med dem.

Jag hade i alla fall kul.


Gutenmorgen

Ich bin uttråkad heute. I don't know what to do with "min tysk". I think she is really bored to. I have failed. Tschüss!


Dagens facebook-uppdateringAw, stackarn. :P


Ny design

Nu har jag äntligen gjort klart min nya design och jag har suttit vid datorn liiiiite för länge, mitt huvud är stoppat med bomull.


Andas in ...och ut.

Jag sitter hemma hos mormor och morfar och hittade lite gamla roliga bilder.Första dagen i Sverige på ett år. 
aw, sööt.
...eller inte.
Fast jo.Idag ska jag bara vila ut mig och ladda inför veckan som kommer. Ann-Kathrin som är utbytesstudent från Tyskland ska komma ikväll och det lär bli en häktiskt vecka för mig. Det är inte bara det att jag ska underhålla henne hela veckan, hon har dessutom ett helt annat schema än jag vilket innebär att jag kommer få följa med henne till skolan klockan 8 varje morgon fast att jag har sovmorgon nästan alla dra i veckan. Men det ska bli kul att träffa tyskarna. Faktiskt.

Vi har nu flyttat in hos mormor och morfar och jag ska inte göra sådär särskilt mycket förrän ikväll. Skönt. Ha en underbar dag!


Debatt

Vi har börjat med en kul grej på svenskalektionerna. Vi ska ha en debatt och mitt lag ska debattera om klimatförändringar. det ska faktiskt bli riktigt kul och det aldra bästa är att vi inte behöver komma till lektionerna nu på två veckor, bara vi jobbar med arbetet. ;)

Jag sitter och väntar påmin buss som vanligt. Ikväll ska jag och syrrorna flytta in till mormor och morfar eftersom mamma och pappa ska till Barcelona. Imrogon kommer "min tysk". Heeeeeejdå.


Ledig idag

Tja!

Min lediga dag spenderade jag hos farmor, på Café Engel, på en frisörsalong i Helsingborg, i Jonstorps idrottshall och nu slutligen hemma. Johanna har gjort det igen. Klippt och slingat mitt hår. Jag försökte ta några bilder på det men de blev bara hemska. Så ni får vänta tills ni träffar mig i verkligehetn. :P


Bilden ovanför är från gårdagens ÅÄÖ som vi spenderade nere vid stranden. Riktigt mysigt.

Fick precis reda på att Tussen fått två kattungar. Vill ni ha så säg till! :PEller egentligen gårdagens tabbe. Den tilldelas i alla fall Emma som spillde ut ett glas vatten över vår fysiklärares dator. Hon skyndade sig att torka upp det men nu funderar säkert Anders på varför hans dator inte fungerar.If not...

You gave me courage to believe that all your goodness I will see.
If it had not been for you standing on my side where would I be?
If not for your goodness, if not for your grace, I don't know where I would be today.
If not for your kindness, I never could say. I'm still standing.
If not for your mercy, if not for your love, I most likely would have given up.
If not for your favor, I never could say.
I'm still standing, but by the grace of God.


Nä, jag måste lägga mig i tid idag, jag känner mig lite krasslig. Godnatt <3


Louise - Mästerkocken

Jag har kommit på en ny bantningsmetod! :D Laga skitäcklig mat så kommer ni inte vilja äta mer än precis så mycket ni behöver! ;) Hehe. Man kan säga att jag testa det idag. Bara det att jag faktiskt försökte laga god mat. Men det misslyckades... Först så skulle jag laga nån slags chyklinggryta till lunch. Jag tittade på ett recept men man kan väl knappast säga att jag följde det. Vi hade inte allt hemma och jag la i en hel del grejer som inte borde vatt med. Typ lite morötter broccoli, havregryn och pumpafrön (Jag vet, jag är lite dum i huvet). När jag avr klar med maten så hade mamma och Eme fortfarande inte kommit så jag satte mig och åt själv. När jag lassade upp maten på tallriken så tänkte jag: "Detta ser riktigt äckligt ut! ...men gott är det säkert!". Det smaka som det såg ut. '

Senare försökte jag på nytt med att laga till nåt gott. Jag körde på ett eget recept av plommonpaj. Ett stort misslyckande. Inte äns katterna vill ha min mat.


Men heej! :D

Månadens utmaning:
That's right. Jag ska börja ha en utmaning varje månad. denna månaden har jag och Malin bestämt oss för att inte käka några kakor och inte shoppa. Det kommer bli svårt, men jag börjar bli van. ;)

Jag sitter och lyssnar på Hans Weichbodts föredrag från Puls. Jag kunde inte hänga med till kyrkan idag nämnligen...

Men nu ska jag laga lite mat. Hade!Jag tror på mirakel

Ja, det har skett ett mirakel! :D En ängel har lämnat in mitt borttappade busskort till polisen, och jag kan gå dit och hämta det, utan att betala ett smack! Jag trodde aldrig något sådant skulle kunna hända, särksilt inte eftersom jag varken skrivit namn eller satt in ett foto i busskortet. Som "tur" (?) är har jag inte hunnit köpa nytt busskort än, fast att jag vatt av med det i en vecka. Om jag hade köpt nytt så hade jag spenderat sammanlagt 900 spänn på busskort (för att jag blivit av med dem) i år. (a)

Denna veckan har jag varit på två "träningspass" som snarare var "avslappningspass". Fattar inte hur vissa människor kan tycka att de lönar sig med såna egentligen... Menmen, jag antar att jag kommer va likadan när jag blir panchis. Hade!


RSS 2.0